Domov
Večer z Juretom Robičem PDF Natisni E-pošta

8.otober 2004

Člani KK TIM MLIN smo 8. oktobra letos organizirali tematski večer z Juretom Robičem. Povod za organizacijo tega dogodka so izjemni uspehi, ki jih je letošnjo tekmovalno sezono dosegel Jure in sledenje začrtanim ciljem kluba, med katerimi je tudi prirejanje podobnih prireditev. Na ta način svoje člane, pa tudi širšo javnost, seznanjamo in izobražujemo o načinih treninga, pravilni prehrani, psihološki pripravi in opremi.

V grajski dvorani beltinskega gradu se je na večer prireditve zbralo okrog osemdeset kolesarskih navdušencev. Veseli nas, da so se povabilu odzvali nekateri kolesarski klubi in društva, s katerimi tudi drugače dobro sodelujemo.
V imenu občine Beltinci je Jureta in prisotne najprej nagovoril predstavnik občine, gospod Janko Bezjak, ki je spomnil na Juretove dosežke in pozitivno ocenil podobne prireditve. Jure nas je nato popeljal skozi letošnji RAAM. Najprej s pomočjo projekcije slik nato pa še s 45 minutnim filmom o dogajanju na letošnjem RAAM-u. Razlaga slik in predvsem film sta lepo pokazala, kaj vse je moral prestati Jure in njegova ekipa, da so skupaj dosegli končni uspeh.


Po končani predstavitvi projekta RAAM so sledila še vprašanja. Ob izčrpnih odgovorih smo lahko spoznali kakšen mojster kolesarjenja je Jure. Zagotovo bi povedal še marsikaj zanimivega, če nas ne bi začela preganjati ura. Več kot dve uri dolgo druženje se je končalo ob pogostitvi.


Na koncu lahko ugotovimo, da je prireditev dobro uspela. Ponosni smo, da nam je Jure namenil del svojega dragocenega časa in se mu še enkrat lepo zahvaljujemo. Zelo nas veseli, da je Jure s seboj pripeljal tudi ženo Petro. Obljubljamo mu, da ga bomo spremljali in spodbujali tudi na njegovih prihodnjih preizkušnjah.


Jure Robič je po našem mnenju eden izmed najboljših slovenskih športnikov, ki pa mu slovenska javnost posveča premalo pozornosti. Sami se bomo še naprej trudili promovirati kolesarjenje v Pomurju s podobnimi prireditvami in upamo, da bomo s tem prispevali k boljši prepoznavnosti. Tudi Juretovi.

 

Več slik v Fotogaleriji (sezona 2004).