Domov
Pohod po Sladki poti PDF Natisni E-pošta

7. marec 2004


Letos spomladi, ko so naša kolesa še počivala, smo člani KK TIM MLIN na različne načine že nabirali kondicijo za prihajajočo sezono. Tako smo se odločili, da se udeležimo prvega pohoda Po Sladki poti, ki je bil v nedeljo, 7. 3. 2004. Članov našega društva pa ne povezuje le veselje do športa in kolesarjenja, ampak tudi zavedanje vrednosti naravnega okolja in kulturne dediščine, ki nas obdajata. Zato smo se z veseljem in zanimanjem odzvali povabilu

pobudnikov pohoda. Pohod je bil tako družabno kot rekreativno druženje v neokrnjeni naravi in naravnem okolju Krajinskega parka Goričko. Pot ni bila zelo dolga (7km), je pa bila toliko bolj pestra, kar se programa tiče. Ustavljali smo se na različnih točkah, kjer smo si ogledali lokalne znamenitosti in bili deležni domačih dobrot. Udeleženci pohoda smo se zbrali pri Časarovem mlinu v Berkovcih, kjer smo se malce okrepčali, si ogledali sam mlin in se nato podali na pot v smeri proti Ivanjševcem. Prvi postanek smo imeli pri čebelarstvu Kozic, kjer smo si ogledali nevsakdanji čebelnjak, kovačnico, bogate vodne vire in različne domače živali. Poleg so nas bogato pogostili z različnimi domačimi jedmi in pijačami. Pot smo nadaljevali proti Lončarovcem. V vasi Ratkovci, pri družini Celec je bil naš naslednji postanek. Spoznali smo se z medičarsko in lectarsko obrtjo, ter vse te izdelke lahko tudi poskusili.

Po obisku Celecove domačije smo se začeli vračati proti izhodiščni točki, k Časarovemu mlinu v Berkovcih. Ko smo prispeli do tja, smo se z avtomobili odpeljali do Vinogradniškega centra v Ivanovcih kjer je bila za vse pohodnike pripravljena pohodna »mini veselica«, s prijetno glasbo ter prvovrstno domačo hrano in pijačo.

Več slik v Fotogaleriji (Sezona 2004).