Domov
24 ur kolesarjenja v Lendavi PDF Natisni E-pošta
»S svojim očarljivim izgledom, z Lendavskim gradom in Lendavskimi goricami v ozadju, popotniku kar jemlje dih s svojo očarljivostjo in naravno lepoto, ki se vidi že od daleč. Tako rekoč raj za kolesarska potepanja v delu mavričnih ravnic, kjer sonce in veter nosita pesem in nasmeh na ustnicah. Obložene mize s prekmurskimi dobrotami in kozarček dobrega vina, pa sprostitev in dobro počutje po končani kolesarski turi.« S temi besedami nas nagovorijo člani kolesarskega kluba Lendava na prvi strani svoje spletne strani. Naštete lastnosti in prijaznost ter volja do dela, ki je članom KK Lendava ne manjka so tudi nas kolesarje Tim mlina prepričali, da smo se z veseljem odzvali povabilu na tradicionalno 24 urno kolesarjenje, ki se je zgodilo 10. septembra 2004.

Namen dogodka je bil v 24 urah narediti čim več kilometrov, z menjavanjem kolesarjev. Gre za rekreativno prireditev, ki v marsikaterem športniku prebudi željo po spoznavanju ultrakolesarskih občutij. Nemalo je bilo kolesarjev, ki so neprestano vozili tudi sedem ur ali več. Organizatorji so izbrali krog v dolžini približno štiri kilometre in ta krog je bil naš spremljevalec tri ure. Na vsake tri ure se je skupina kolesarjev zamenjala, s tem, da so tisti najmočnejši vozili naprej, tisti, ki pa jim krožna vožnja ni ustrezala pa so lahko kadarkoli vmes odstopili. Člani našega kluba smo se odrezali odlično saj se nas je v Lendavi zbralo kar 6. Vozili smo od 17-20 ure popoldne, dirko pa smo začeli skupaj z KK Prekmurje in še nekaterimi kolesarji iz Lendave.

Organizator je pričakoval povprečno hitrost okrog 30 km/h, kar nam je tudi uspelo. Po končanem triurnem kolesarjenju smo ugotovili, da naši števci kažejo povprečno hitrost skoraj 31 km/h. Tako smo člani KK Tim Mlin dodali več kot devetdeset kilometrov k skupni kilometrini. Tudi ostale skupine kolesarjev so se odrezale dobro in v skladu s pričakovanji organizatorja, tako da je bilo na koncu prevoženih več kot 720 kilometrov.

Članom KK Lendava se za povabilo zahvaljujemo in upamo, da bomo sodelovali še naprej.