Domov
Novoletni pohod ob Muri PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 04 Januar 2011 20:22

V nedeljo 2.1.2011 smo se člani kluba Tim Mlin, naši sorodniki in prijatelji zbrali na 4. Novoletnem pohodu. Naša izhodiščna točka je bila gostilna Prekmurska iža, kjer smo si ob čaju in kuhanem vinu zaželeli srečno in uspešno leto 2011.

Na pot je krenilo 52 pohodnikov in sicer najprej do "tulipanov", mogočnih platan, mesta kjer je nekdanja grofovska družina prirejala piknike. Po nasipu, ki varuje obmurske vasi pred poplavami, smo nadaljevali proti vasi Dokležovje. Naš naslednji postanek je bila gostilna Štaus, kjer smo se malo ogreli in odžejali.

Pot nas je nato vodila ob gramoznih jamah do reke Mure in železniškega mostu, kjer smo opravili tudi malo daljši postanek ob pajanju kruha in pečenju klobas. Ob reki Muri smo pešačili do Otoka ljubezni v Ižakovcih, na brodu naredili skupinsko sliko in pohod sklenili pred gostilno Prekmurska iža.

Ob prijetnem druženju in odlični bujti repi je predsednik kluba Leon Mihalič podelil nagrade najmlajšim udeležencem in najštevilčnejši ekipi. 4. Novoletni pohod je minil v odličnem razpoloženju in idilični zimski kulisi, kateri sta dodaten pečat dala sneg, ki je naletaval in ivje na drevesih.

Slike so na naslednji povezavi.

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobil Sreda, 05 Januar 2011 08:02