Domov Kolesarski klub
Kolesarski klub Tim Mlin PDF Natisni E-pošta
Indeks člankov
Kolesarski klub Tim Mlin
Odbori kluba
Vse strani

Kolesarski klub Tim Mlin Beltinci

Leta 2002 se nas je pet mladih Beltinčanov zbralo z željo, da bi skupaj kolesarili in začeli smo s skupinskimi vožnjami. Peterici se je hitro pridružilo še več kolesarjev in pojavila se je želja po organiziranem druženju, da bi lahko v večji meri sledili našim skupnim interesom. Ustanovili smo društvo in se poimenovali Kolesarski Klub Tim Mlin Beltinci. Danes, po treh letih, je v našem klubu že več kot 50 članov in članic, rekreativnih kolesarjev iz Beltincev in mnogih drugih pomurskih krajev. Nekateri naši člani so s kolesarstvom povezani že vse od svoje mladosti, med nami so tudi nekdanji uspešni tekmovalci.

Glavne dejavnosti kluba so:

  • udeležba na kolesarskih maratonih
  • načrtovanje lastnih prog
  • promocija turističnih točk in znamenitosti
  • prirejanje potopisnih in tematskih večerov


Za logotip društva smo si izbrali mlinsko kolo, ki se prepleta s kolesom cestnega kolesa. Cestno kolo predstavlja športni, mlinsko pa turistični del naših aktivnosti. Logotip kluba pa je povezan tudi z logotipom občine Beltinci, kajti mlinsko kolo najdemo tudi v občinskem grbu.

Vabimo vas, da si ogledate naše spletne strani in spoznate naš klub, odkrijete nove poti in zanimive točke ob njih. Pokrajina ob reki Muri nudi številne možnosti za preživetje prostega časa. Najlepša je, ko zacvetijo rumena polja oljne ogrščice in se s kolesom zapeljete po stranskih cestah in uživate v lepoti narave. Naš namen je povezati rekreacijo s turizmom, torej pokazati, kako se da poiskati turistične in naravne znamenitosti naše pokrajine na okolju prijazen način - s kolesarjenjem. In ker vemo, da smo turizem predvsem ljudje, želimo med ljudmi vzpodbuditi željo po gibanju in vračanju k naravi in upamo, da nam bo tudi uspelo. Če bomo k temu privabili tudi vas, je naš namen dosežen.

Leon MIHALIČ, predsednik KK TIM MLIN