Domov Kolesarske poti
Kolesarske poti PDF Natisni E-pošta

Predstavljamo vam nekaj kolesarskih poti, ki se jih kolesarji KK TIM MLIN najraje lotimo. Proge so različno težke, tako da bo vsak našel primerno zase.

Proge peljejo mimo znamenitosti naše pokrajine. V prvi vrsti so namenjene koselarjem cestnih koles. Seveda pa jih lahko odpeljemo tudi s treking in gorskimi kolesi. V nekaterih primerih je to še boljša izbira, saj je za ogled nekatere znamenitosti potrebno zaviti z glavne poti. Včasih se moramo za kratko podati na makedamsko pot, vendar ne gre za poti, ki jih ne bi mogli prevoziti s cestnim kolesom.

Zemljevidi so narejeni s pomočjo orodja GoogleMaps. Gumbi v levem zgornjem kotu zemljevida omogočajo , da zemljevid poljubno povečujemo oziroma zmanjšujemo in premikamo. Puščica gor/dol pomeni, da celotno mapo pomaknemo gor/dol, puščica levo/desno pomeni da celoten zemljevid pomaknemo levo/desno. Gumb, ki se nahaja v sredini nam omogoča vrnitev na začetno točko zemljevida. Ravnilo pod opisanimi gumbi omogoča povečevanje/zmanjševanje zemljevida. Klik na + pomeni povečanje, klik na - pa zmanjšanje zemljevida.

Zemljevid lahko premikamo tudi s pomočjo roke, ki se pojavi ko gremo z miško če zemljevid. To storimo tako, da pritisnemo in držimo levo tipko miške in jo poljubno premikamo.

Da bi se čimboljše znašli smo na zemljevid postavili nekatere simbole. Klik (leva tipka miške) na določeno ikono odpre okno, kjer se nahaja opis le te. Tako nrp. klik na fotoaparat vrne opis določe kulturne, zgodovinske ali naravne znemenitosti.

Simboli

izhodišče
vzpon
cilj
spust
kolesar
smer kolesarjenja
vinotoč
gostinska ponudba
mlin
mlin
znamenitosti Pomurje
kulturna, zgodovinska, naravna znamenitost
plavajoči mlin reka Mura

plavajoči mlin

brod reka Mura

brod - prevoz čez reko

mlin na veter

mlin na veter